середа, 6 грудня 2023 р.

СЕРЕДА 6 ГРУДНЯ

5. Я досліджую світ

Різноманітність рослин у природі

Усі рослини поділяють на водорості, мохи, хвощі, папороті, хвойні та квіткові рослини. Яку будову вони мають? Які умови потрібні їм для життя? Давайте розглянемо детальніше. 

Водорості 

Водорості - це рослини, що живуть у воді. Водорості не мають справжніх органів: кореня, стебла, листків, квіток, плодів з насінням. Одні водорості вільно плавають, а інші - прикріплюються до дна. Водорості різняться за кольором: зелені живуть біля поверхні води, на глибині ростуть - бурі й червоні водорості. 

Мохи 

У вологих лісах і на болотах ростуть цікаві рослини - мохи. У них є стебло і листки, але не має кореня. Мохи не мають квіток, тому не утворюють плодів. 

Хвощі й папороті 

Хвощі й папороті з'явилися на нашій планеті дуже давно. Вони мають листки та корінь, але не мають ні квітів, ні плодів, розмножуються спорами як і мохи. 

Хвойні рослини 

До хвойних рослин належать сосни, ялини, ялівець, смерека, модрина, тис. Вони ростуть в Україні. Трав'янистих хвойних рослин у природі не буває. Хвойні рослини  мають усі органи, окрім квіток і плодів. Насіння утворюється в шишках. 

Квіткові рослини 

Квіткових рослин на планеті найбільше. Серед них є дерева, кущі, трав'янисті рослини. Вони мають усі органи: корінь, стебло, листки, квітки, плоди з насінням. Квіткові рослини виростають з насіння. Насіння дозріває у плоді, що утворюється з квітки. 

Відео "Різноманітність рослин у природі"

Розподіли за допомогою стрілок рослини на листяні та хвойні у завданні 1 у зошиті на сторінці 58. 

Підпиши групи рослин. Запиши по одному представнику кожної групи у завданні 2 у зошиті на сторінці 58. Можеш скористатися підказками у підручнику на сторінці 54. 

Заповни таблицю в завданні 3 у зошиті на сторінці 59. 

Домашнє завдання: читати підручник на с. 54-56 

Немає коментарів:

Дописати коментар