четвер, 2 листопада 2023 р.

 ЧЕТВЕР 2 ЛИСТОПАДА

5. Мистецтво

Богатирі в мультиплікації

З богатирями-захисниками ми часто зустрічаємося в мультфільмах. Мультфільми бувають лялькові та мальовані. Їх створюють художники-мультиплікатори. Вони малюють багато кадрів, щоб герої почали рухатись. Зазвичай робота розподіляється. Одні малюють персонажів, відтворюючи їхні рухи, інші - довкілля, де відбувається дійство, та предмети.


Знайди на фрагменті з мультфільму друзів Котигорошка - Вернигору, Крутивуса, Вернидуба. Поясни, як ти розумієш вислів "Булава - це влади знак, що втрима в руках не всяк".

Для однієї секунди мультфільму треба намалювати 24 кадри!


Пригадай: для портрета найкраще обирати вертикальний формат. Щоб правильно намалювати обличчя людини, поділи висоту і ширину голови навпіл. Горизонтальна лінія - це лінія очей.

Спробуй "оживити" Котигорошка (олівці, фломастери). Намалюй на смужці паперу його веселе обличчя. Потім зігни папір і на верхній половині аркуша намалюй сумне обличчя Котигорошка. Воно має бути розташоване чітко поверх першого зображення.


Намотай край верхньої частини паперу на олівець. Кілька разів справа наліво швидко порухай олівцем.


Уяви, що ти - художник-аніматор і створюєш мультфільм про Котигорошка. Намалюй низку послідовних малюнків-кадрів про лютого Змія, у якого в пащі палає вогонь. Придумай текст до намальованих кадрів зі Змієм. Для створення анімації можеш використати додаток Stop Motion Studio.



Немає коментарів:

Дописати коментар